آسیب های فرش دستباف :
طبق تجربه بیشتر خرابی هایی که در فرش دستباف ایجاد میشود،به خاطر ساییده شدن ،پوسیده شدن ،داخل شدن رنگ های فرش و خوردن بید هست.
نکاتی که باید رعایت شود :
فرش دستباف بهتر است روی سطح صاف و بدون گرد و خاک و بدون رطوبت ،مانند سنگ و سرامیک و… پهن شود ،زیرا اگر فرش دست باف روی زمین خاکی یا گچی یا آهکی پهن شود ،قلیایی بودن این مواد باعث خراب شدن ابریشم و پشم و تار وپود فرش میشود.
از گذاشتن اشیاء سنگین به خصوص با پایه های تیز ،مثل مبلمان بر روی فرش بهتر است خود داری شود ،زیرا این کار باعث تخت شدن بافت فرش در زیر پایه ها شود و ممکن است این حالت از بین نرود ،پس بهتر است در صورت اجبار در استفاده کردن اشیاء سنگین از زیر مبلی هایی که در بازار وجود دارد استفاده شود تا این فشار را در سطح وسیع تری پخش کند وآسیب کمتری به فرش وارد شود .
همچنین بهتر است از ترمز فرش برای ثابت شدن فرش روی زمین استفاده شود.
راه رفتن زیاد بر روی فرش باعث ساییده شدن بعضی قسمت های فرش میشود ،پس بهتر است هر چند ماه یکبا فرش را برعکس کنید تا پرز های فرش به حالت اولیه برگردد.
از مواد سفید کننده برای تمیز کردن فرش استفاده نکنید ،زیرا باعث میشود فرش زود تر پوسیده شود.
گلدان را روی فرش قرار ندهید زیرا نفوذ آب در فرش باعث پوسیدگی میشود.
ریشه های فرش دستباف ممکن است در رفت و آمد زیاد خراب شود ،بهتر است آن ها را با پارچه بدوزید.
فرش دستباف را نباید جلوی تابش نور آفتاب پهن کرد و در صورت اجبار باید از رو فرشی استفاده شود.
هر چند ماه به تمیز بودن فرش خود توجه کنید و اگر واقعا فرش کثیف بود ،آن را بشویید، زیرا هر چه فرش دستباف کمتر شسته شود عمر طولانی تری دارد.و همچنین بهتر است به جای شستشوی کامل از شامپو فرش استفاده کنید .
اگر قصد دارید شستشو را خودتان انجام دهید ،ابتدا فرش را کاملا تکان دهید تا گرد و خاک آن خارج شود و بعد اقدام به شستشو کنید.البه بهتر است شستن فرش را به قالی شویی های معتبر بسپارید.
فقط فرش هایی امکان شستشو با آب و مواد شوینده را دارد که رنگ آن داخل نشود و فرش معتبر باشد ،در مورد این موضوع با فروشنده فرش مشورت کنید.
در قسمت هایی که آب و هوا مرطوب و گرم است ،بهتر است از فرشی که به طور کامل از پشم بافته شده استفاده شود ،زیرا این نوع فرش رطوبت کمتری جذب میکند.
برای خشک کردن فرش اصلا از لوله کردن آن استفاده نکنید ،زیرا باعث ایجاد برآمدگی در فرش میشود.
اگر آب بر روی فرش ریخته شد باید حتما زود خشک شود و در فرش باقی نماند.
به ریشه های فرش نباید چسب زده شود زیرا ممکن است باقیمانده چسب حتی در قالی شویی هم از بین نرود.
درز هایی که بین سرامیک ها یا سنگ ها و… وجود دارد نباید خالی بماند زیرا محل خیلی خوبی برای رشد بید هست.
نگه داری فرش در محل های متروک و سربسته باعث ایجاد بید میشود.